PRISER VISAS INKL. MOMS
PRISER VISAS EXKL. MOMS

Guardio ARMET

Världens första skyddshjälm för bygg och industri (EN397) med MIPS!

En skyddshjälm som erbjuder unikt för din hjärna tack vare patenterad lösning framtagen av KTH-forskare. En lätt, bekväm och toppmodern hjälm med god ventilation och nät i högkvalitativt material för ökat penetrationsskydd. För att göra systemet ännu vassare har man utrustat ARMET med EPP skum istället för EPS. EPP skummet klarar bättre av flera stötar utan att minska säkerheten i hjälmen. Den smidiga rattjusterngen gör att hjälmen passar de allra flesta på ett smidigt satt. Utrustad med 4 punkts hakband, integrerat fäste för Guardios hörselskydd samt fästen för pannlampa.

HUR MIPS SKYDDAR HJÄRNAN

SÅ HÄR FUNGERAR DET

Skyddssystemet MIPS är utvecklat för att minska belastningen (töjningen) på hjärnan. När du slår i huvudet i ett fall, uppstår ofta en rotationsrörelse i hjärnan som kan orsaka hjärnskador.

MIPS är ett lågfriktionsskikt som möjliggör en relativrörlse mellan hjälm och huvud på 10–15 mm, i alla riktningar, vilket minskar rotationsrörelsen på hjärnan.

MIPS lågfriktionsskikt ger extra skydd mot vissa typer av islag.

INVERKAN PÅ HJÄRNAN

 

MIPS är utformat för att efterlikna den mänskliga kroppens naturliga skyddsstruktur genom att huvudet och hjälmen kan röra sig oberoende av varandra. När MIPS lågfriktionslager rör sig under de kritiska millisekunder som ett slag varar, riktar den om och minskar varaktigheten för den rotationsrörelse som överförs till hjärnan. Denna belastningsminskning kan mätas i labaratorium med särskild testutrustning och sofistikerade matormodeller över hjärnan.

Illustrationen som är baserad på data från dessa tester visar påfrestningarna på hjärnan vid tester med samma hjälm med och utan MIPS vid en rotationsrörelse.

HUR MIPS FUNGERAR I KORTHET

Produktspecifikation

Weight: ~390g

Standard: EN397: 2012

Garanti: 3 år

Storlek: Universaljustering från 53 till 61cm

Täckmaterial för ventilationshål: Rostfritt stål

Inre skal: EPP

Yttre skal: ABS

Guardio Armet finns i följande färger

Orange

Vit

Röd

Gul

Svart

Grön

Blå

Gul HiViz